Godišnji kalendar

Februar

Prezentacija Priručnika za sprovođenje principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje prezentaciju Priručnika za sprovođenje principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koja će se održati u četvrtak, 4. februara 2021. godine sa početkom u 14 časova putem ZOOM platforme.

Priručnik je prvenstveno namenjen donosiocima odluka i zaposlenima u lokalnoj samoupravi ali i praktičarima koji sarađuju sa lokalnom samoupravom i ima za cilj da služi kao izvor relevatnih informacija i vodič za primenu principa dobrog upavljanja u praksi.

Izrada priručnika podržana je kroz Projekat „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou". Projekat sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru Programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Svi zainteresovani mogu se registovati putem linka:

https://zoom.us/meeting/register/tJEsd-Ctrj0tGdU4OzrbxvT5abP-n8YeDwZA

Link za preuzimanje elektronske verzije priručnika je: http://www.skgo.org/storage/app/uploads/public/161/167/810/1611678101_Prirucnik_final.pdf

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Igor Pucarević, savetnik za dobro upravljanje (igor.pucarevic@skgo.org, 064/8703318).

VEBINAR - Sastanak Mreže za javne nabavke

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje peti sastanak Mreže za javne nabavke, koji će biti održan u sredu, 24. februara 2021. godine, sa početkom u 11.00 časova, posredstvom paltforme ZOOM, u formi vebinara. Sastanak Mreže realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza” koji podržava Vlada Švajcarske.

Teme sastanka su: istovrsnost javnih nabavki, predstavljanje publikacije SKGO - Vodiča za javne nabavke u oblasti socijalne zaštite, kao i najčešće nedoumice naručilaca iz jedinica lokalne samouprave u primeni Zakona o javnim nabavkama.

Imajući u vidu da nam se zaposleni na poslovima javnih nabavki u lokalnim samoupravama sve češće obraćaju sa pitanjem tumačenja istovrsnosti javnih nabavki, a da je nakon donošenja novog Zakona o javnim nabavkama ovo pitanje ostalo otvoreno, odnosno Zakon ne sadrži odredbu koja definiše pojam istovrsnih nabavki, pokušaćemo da kroz diskusiju sa predstavnicima relevantnih institucija iznesemo probleme sa kojima smo se u praksi susretali i razjasnimo nedoumice koje imaju naručioci na lokalnom nivou.

Takođe, u okviru dnevnog reda, biće predstavljena nova publikacija SKGO – Vodič za javne nabavke u oblasti socijalne zaštite koji sadrži modele i preporuke za unapređenje planiranja i sprovođenja postupaka javnih nabavki usluga socijalne zaštite, kao i praćenje realizacije zaključenih ugovora.

U okviru poslednje tačke dnevnog reda, bavićemo se nedoumicama u primeni Zakona o javnim nabavkama, gde ćemo se posebno osvrnuti na najčešća pitanja koja je SKGO dobila putem servisa ePitanje.

Link za registraciju je: https://zoom.us/meeting/register/tJIkcOiurzIqGtb5gS_8yqjayMsm-LbbwxXt

Дневни ред 5. састанка Мреже за јавне набавке.pdf