Godišnji kalendar

Novembar

Obuka za Pripremu i upravljanje projektima prema EU procedurama - Užice

Stalna konferencija gradova i opština u okviru Programa „PODRŠKA EU INKLUZIJI ROMA - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji finansira Evropska unija kroz IPA 2016 organizuje regionalne obuke za pripremu i upravljanje projektima prema EU procedurama.

Obuke su namenjene prvenstveno predstavnicima lokalnih samouprava i organizacijama civilnog društva. Cilj obuka je izgradnja kapaciteta zaposlenih u JLS i organizacijama civilnog društva da planiraju i sprovode projekte i na taj način unapređuju lokalnu zajednicu, a u ovom slučaju socijalnu inkluziju Roma i drugih posebno osetljivih društvenih grupa.

Obuka će biti organizovana u UŽICU, 06. do 08. novembra 2018. godine, za sledeće lokalne samouprave: ČAJETINA, KOSJERIĆ, SEVOJNO, ČAČAK, UŽICE, GORNJI MILANOVAC, PRIJEPOLJE, IVANJICA, POŽEGA, SJENICA, NOVA VAROŠ, PRIBOJ, ARILJE, LUČANI i BAJINA BAŠTA.

Rok za prijavljivanje je 25. septembar 2018. godine. Prijavni formular je potrebno poslati u naznačenom roku elektronskim putem na ipa2016obuke@skgo.org sa naznakom “Priprema i upravljanje projektima“

NAPOMENA: Zbog ograničenog broja učesnika, a imajući u vidu geografsku zastupljenost, SKGO će kontaktirati prijavljene kandidate u skladu sa raspoloživim budžetom Programa. Broj učesnika je ograničen, a nepotpune prijave neće biti uzete u obzir.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu: ipa2016obuke@skgo.org ili telefonom na broj: 064-870-33-57.

Pozivno pismo

Prijavni formular obuke za PCM

Niš - Predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština pozivaju Vas na regionalne okrugle stolove: “Predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom”. Organizacija skupova podržana je u okviru projekta "Institucionalna podrška SKGO - treća faza", koji finansira Vlada Švajcarske Konfederacije.

Četiri regionalna skupa su organizovana tokom jeseni 2018. godine širom Srbije, a skup u Nišu biće održan 13. novembra 2018. godine u hotelu New City hotel (Vožda Karađorđa 12), sa početkom 11 časova.

Osnovni cilj regionalnih skupova je predstavljanje novog Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom, čije se usvajanje očekuje. Pravilnik uređuje bliže uslove za procenu potreba deteta, učenika i odraslog za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom kao i sastav i način rada interresorne komisije koju formira lokalna samouprava. Takođe, cilj okruglih stolova je i da se kroz dijalog, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za rad Interresornih komisija u lokalnoj zajednici. Nadamo se da ćemo kroz međuinstitucionalni dijalog analizirati postojeće uloge i odgovornosti u ovoj oblasti, mapirati izazove i predložiti moguća rešenja, definisati zajedničke ciljeve i buduće aktivnosti. Sprovedena istraživanja su utvrdila da je potrebno pružiti dodatnu podršku i dodatno ojačati kapacitete lokalnih mehanizama kroz edukacije. 

Molimo Vas da na skupu obavezno prisustvuju: koordinator interresorne komisije i predsednik interresorne komisije, a ostali članovi i predstavnici lokalne samouprave su više nego dobro došli.

Rok za prijavu učešća je najkasnije do petka 09.11.2018. godine do kraja radnog vremena, slanjem prijavnog formulara na adresu maja.knezevic@skgo.org.

Kontakt osoba za dodatne informacija je sekretarka Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu Maja Knežević Romčević ( 011-7357 958).

Pozivno pismo IRK Nis.pdf

Nacrt agende interesorne komisije - Nis.docx

Prijavni formular Nis.doc

Drugi sastanak Mreže SKGO za lokalne savete za zdravlje i zaštitu prava pacijenata

Drugi sastanak Mreže SKGO za lokalne savete za zdravlje i zaštitu prava pacijenata, na temu „Zaštita prava pacijenata: zdravstena zaštita i prevencija diskriminacije posebno osetljivih grupa“ biće održan u utorak, 13. novembra 2018. godine u hotelu Palas, Topličin venac 23, u Beogradu, sa početkom u 10 časova. Teme o kojima će biti reči su prevencija diskriminacije posebno osetljivih grupa u zdravstvenoj zaštiti (mladih, starijih, osoba koje žive sa HIV-om i rizičnih grupa) od strane predstavnika Ministarstva zdravlja, Ombudsmana, Kancelarije poverenice za ravnopravnost, Svetske zdravstvene organizacije, UNDP-a, organizacija civilnog društva i savetnika za zaštitu prava pacijenata. Kao i uvek, sastanak će biti prilika za razmenu iskustava i ujednačavanje pravne prakse u primeni Zakona o pravima pacijenata.

Priјаvе se mogu poslati putеm еlеktrоnskе pоštе nа аdrеsu: ana.ilic@skgo.org, dо pеtkа 9. nоvеmbrа 2018. Zа svе dоdаtnе infоrmаciје mоžеtе sе оbrаtiti Аni Ilić putеm e-maila ana.ilic@skgo.org ili telefonom nа brој 064 8703368. 

Pozivno pismo 

Dnevni red

Svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa "Drugačiji od drugih"

Svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa SKGO "Drugačije od drugih", biće održana 14. novembra 2018. godine, u Aero klubu (Ulica Uzun Mirkova 4/II), u Beogradu, sa početkom u 11 časova.

Medijski konkurs SKGO trajao je od 15. aprila do 15. oktobra 2018. godine, a novinari lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija imali su priliku da konkurišu sa prilozima koji su se bavili sledećim temama: Zaštita životne sredine, Rodna ravnopravnost i ljudska prava, Unapređenje poslovne klime, Evropske integracije i Prevencija i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou.

Više o rezultatima konkursa: http://www.skgo.org/vesti/detaljno/2052/proglaseni-pobednici-medijskog-konkursa-skgo-drugacije-od-drugih

Zrenjanin - Predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština-Savez gradova i opštine Srbije organizuje regionalni skup “Predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom”, a koji će biti održan 15. novembra 2018. godine u Zrenjaninu, u hotelu Vojvodina, Trg slobode 3-5, sa početkom u 11 časova. 

Osnovni cilj regionalnih skupova je predstavljanje novog Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom. Pravilnik uređuje bliže uslove za procenu potreba deteta, učenika i odraslog za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom kao i sastav i način rada interresorne komisije koju formira lokalna samouprava.Takođe, cilj okruglih stolova je i da se kroz dijalog, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za rad Interesornih komisija u lokalnoj zajednici. Nadamo se da ćemo kroz međuinstitucionalni dijalog analizirati postojeće uloge i odgovornosti u ovoj oblasti, mapirati izazove i predložiti moguća rešenja, definisati zajedničke ciljeve i buduće aktivnosti. Sprovedena istraživanja su utvrdila da je potrebno pružiti dodatnu podršku i dodatno ojačati kapacitete lokalnih mehanizama kroz edukacije.

Rok za prijavu učešća je do utorka 13.11.2018. godine, elektronskim putem na maja.knezevic@skgo.org.

Kontakt osoba za više informacija je sekretarka Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu Maja Knežević (011-3223 446).

Ovu aktivnost SKGO realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO-treća faza“ koju sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Poziv IRK Zrenjanin opste.pdf

Nacrt agende interesorne komisije - Zrenjanin.docx

Prijavni formular Zrenjanin.doc

46. SKUPŠTINA SKGO

Obuka za Pripremu i upravljanje projektima prema EU procedurama - Subotica

Stalna konferencija gradova i opština u okviru Programa „PODRŠKA EU INKLUZIJI ROMA - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji finansira Evropska unija kroz IPA 2016 organizuje regionalne obuke za pripremu i upravljanje projektima prema EU procedurama.

Obuke su namenjene prvenstveno predstavnicima lokalnih samouprava i organizacijama civilnog društva. Cilj obuka je izgradnja kapaciteta zaposlenih u JLS i organizacijama civilnog društva da planiraju i sprovode projekte i na taj način unapređuju lokalnu zajednicu, a u ovom slučaju socijalnu inkluziju Roma i drugih posebno osetljivih društvenih grupa.

Obuka će biti organizovana u SUBOTICI, od 28. do  30. novembra 2018. godine, za sledeće lokalne samouprave: NOVA CRNJA, NOVI KNEŽEVAC, ČOKA, MALI IĐOŠ, BAČ, ADA, SENTA, KANJIŽA, BAČKA TOPOLA, APATIN, ODŽACI, BAČKA PALANKA, KIKINDA, SOMBOR, NOVI BEČEJ, ŽITIŠTE, BEČEJ, VRBAS, KULA i SRBOBRAN.

Rok za prijavljivanje je 25. septembar 2018. godine. Prijavni formular je potrebno poslati u naznačenom roku elektronskim putem na ipa2016obuke@skgo.org sa naznakom “Priprema i upravljanje projektima“

NAPOMENA: Zbog ograničenog broja učesnika, a imajući u vidu geografsku zastupljenost, SKGO će kontaktirati prijavljene kandidate u skladu sa raspoloživim budžetom Programa. Broj učesnika je ograničen, a nepotpune prijave neće biti uzete u obzir.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu: ipa2016obuke@skgo.org ili telefonom na broj: 064-870-33-57.

Pozivno pismo

Prijavni formular obuke za PCM