Konkursi

# COVID-19 - Vanredni poziv za podnošenje predloga projekata

Centralnoevropska inicijativa (CEI), kao odgovor na pandemiju prouzrokovanu virusom COVID-19, pokrenula je Vanredni poziv za dostavljanje predloga projekata za 2020. godinu, kako bi što brže podržala svoje države članice.

Ukupni budžet od 600.000 evra - koji su podržale sve države članice CEI, kroz Fond za saradnju CEI, i Italija, kroz Program razmene znanja u okviru fonda CEI, pri EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj) - biće dodeljen za odobravanje predloga projekata u tri oblasti intervencije:

Zdravstvo i telemedicina (MED)

Obrazovanje i e-učenje / učenje na daljinu (EDU)

Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima (MSMEs)

Svi javni i privatni subjekti, nevladine organizacije stacionirane i registrovane u državama članicama CEI, kao i međunarodne i regionalne organizacije, mogu konkurisati za dodelu grantova CEI do 100% vrednosti njihovog projekta i do maksimalnog iznosa od 40.000,00 evra . Posebna pažnja biće posvećena zemljama CEI koje nisu članice EU.

Zbog izuzetne prirode ovog poziva, rok za podnošenje predloga je 9. april 2020. godine.

Na sledećem linku nalazi se detaljniji opis Poziva

Sva pitanja u vezi sa Pozivom mogu biti upućenapre isteka navedenog roka isključivo u pisanom obliku putem e-pošte, na adresu applications@cei.int, navodeći kao temu ("subject" majla) EX. Call 2020 – – Questions.