Konkursi

Medijski konkurs "Drugačije od drugih" za 2023. godinu

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou" koji finansira Vlada Švedske i ove godine je raspisala konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih". Konkurs je namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija i u konkurenciju će biti uzeti prilozi objavljeni u periodu od 1. januara do 1. oktobra 2023. godine.

Teme konkursa su: zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa, kao i rodna ravnopravnost na lokalnom nivou. Ove godine uveli smo i posebnu temu koja se odnosi na praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji. Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa "Drugačije od drugih" biće dodeljeno ukupno sedam (7) nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima. Napominjemo da će naš stručni žiri odabrati pet (5) najboljih od svih pristiglih radova na prve četiri teme, a dva (2) u okviru posebne teme posvećene radu SKGO.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Olivera Petrović Stojančić (RTS), Lana Gedošević (Blic), Zoran Sekulić (Fonet), Vladan Samardžić (Večernje novosti) i Srđan Bošković (Radio Beograd 1).

Priloge treba poslati Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na milos.obradovic@skgo.org i zeljko.krnetic@skgo.org, ili poštom na adresu STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA – Služba za informisanje, Makedonska 22/VIII, 11000 Beograd, sa naznakom – MEDIJSKI KONKURS „DRUGAČIJE OD DRUGIH“.

Tekst medijskog konkursa 2023.