ladder_ban.jpg
150x100.jpg
klubGO_baner.png
nalas_logo.png

Počela realizacija projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“

  • Štampaj

Vlada Republike Srbije je na predlog Koordinacionog tela pristupila realizaciji projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji". Projekat uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije, i podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaki objekat dobije naziv ulice i kućni broj, to jest da se zvanična baza podataka adresnog registra u potpunosti ažurira i da je nakon toga preuzmu i koriste sve državne institucije.

Kako bi projekat bio uspešno realizovan, neophodno je da se sve jedinice lokalne samouprave u potpunosti upoznaju sa svojom ulogom u procesu. SKGO će, u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade, RGZ-om i Ministarstvima državne uprave i lokalne samouprave i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, organizovati 10 regionalnih prezentacija projekta tokom 2018. godine, na kojima će biti predstavljen detaljan akcioni plan, sa posebnim akcentom na ulogu i zadatke jedinica lokalne samouprave.

Prva prezentacija biće organizovana 7. marta 2018. godine, u Loznici (Skupština grada, ulica Karađorđeva 2), sa početkom u 12 časova, a namenjena je predstavnicima gradova i opština iz Sremskog i Mačvanskog okruga.

Za više informacija možete se obratiti Klari Danilović, savetnici za oblast urbanizma, stanovanja i izgradnje u SKGO, na broj telefona 011 7357906 ili mejlom na klara.danilovic@skgo.org .

Nazad