Odbor za komunalne delatnosti i energetiku

Odbor SKGO za komunalne delatnosti i energetiku jeste stalno radno telo SKGO za razmatranje pitanja iz oblasti komunalnih usluga i komunalne energetike i to sa pravnog, organizacionog, ekonomskog i tehničkog aspekta.

Odbor prati, analizira i razmatra pitanja i probleme u pomenutim oblastima i svoja mišljenja, zaključke, inicijative i predloge podnosi Predsedništvu i članovima SKGO, organima, ustanovama i organizacijama Republike Srbije i Autonomne Pokrajine i domaćim i međunarodnim partnerima SKGO. Odbor posebno prati i analizira stanje u pravnom okviru koji uređuje sistem komunalnih delatnosti i pitanja u vezi sa energetskom efikasnošću, korišćenjem obnovljivih izvora energije i komunalnom energetikom i inicira pred organima SKGO i nacionalnim institucijama njegovu promenu ili unapređenje.

Odbor je i forum za razmenu međuopštinskih iskustava i dobre prakse i podsticanje saradnje gradova i opština u oblastima sistema komunalnih delatnosti i komunalne energetike, kao i saradnje SKGO i njenih partnera u ovim oblastima.

Odbor daje stručnu podršku, predloge i inicijative za formulisanje projektnih aktivnosti i neposredno se uključuje u razvijanje projekata usmerenih na jačanje kapaciteta i unapređenje i razvoj lokalne samouprave u oblastima delovanja Odbora.

Sekretar Odbora: Miodrag Gluščević

Predsedava opština Gadžin Han

Članovi odbora u mandatu 2019-2021:

Brus
Bogatić
Boljevac
Valjevo
Veliko Gradište
Vladičin Han
Dimitrovgrad
Žitište
Ivanjica
Kikinda
Kosjerić
Kragujevac
Kula
Majdanpek
Niš
Novi Bečej
Novi Kneževac
Novi Sad
Petrovac na Mlavi
Priboj
Stara Pazova
Subotica
Trstenik
Ćićevac
Merošina
Crveni Krst - Niš