Vesti

Produžen rok za podnošenje prijava za Pakete podrške (građansko učešće i transparentnost)

Stalna konferencija gradova i opština produžava rok za podnošenje prijava za dodelu Paketa podrške za unapređenje transparentnosti i građanskog učešća na lokalnom nivou. 

Poziv za podnošenje prijava je objavljen u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u okviru Programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti - Swiss PRO”, koji podržava Vlada Švajcarske, a implementira Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Paketi podrške lokalnim samoupravama podrazumevaju pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u predmetnim oblastima kroz, obuke, mentorski rad, savetodavnu podršku i podršku unapređenju postojećih ili razvoju novih procedura i akata u lokalnim samoupravama u skladu sa razvijenim modelima i najboljim praksama.

Pravo učešća 

Pravo na učešće u pozivu za dodelu paketa podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou imaju svi zainteresovani gradovi, opštine i gradske opštine u Republici Srbiji.

Lokalne samouprave koje su se već prijavile za Paket podrške za unapređenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou (ref. br. PP-01/2018), kao i za Paket podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou (ref. br. PP-03/2018), mogu da se prijave i za Paket podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti u okviru ovog poziva, odnosno produženog roka za podnošenje prijava, ali će se prethodno podnete prijave smatrati prioritetnim izborom JLS za dodelu paketa podrške. Osim toga, JLS koje su se već prijavile za pakete podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti ne moraju ponovo da podnose prijavu.

Biće dodeljeno ukupno 6 paketa podrške.

Dokumenti za preuzimanje

Prijavni formular.doc

Uputstvo za prijavljivanje za paket podrske.doc

Rokovi 

Rok za dostavljanje prijava je 23. oktobar 2018. godine. 

Za sve dodatne informacije u vezi sa podnošenjem prijava za pakete podrške, možete kontaktirati Andreu Gudurić Janjušević (011/ 735 79 31, andrea.guduric@skgo.org