Vesti

Sajam urbanih inovacija i konferencija MUNI WORLD 2019

MUNI EXPO je godišnji događaj Federacije lokalnih vlasti u Izraelu [FLAI] i predstavlja najvažniji skup takve vrste na Bliskom istoku posvećen lokalnim samoupravama. Trodnevni događaj biće održan u periodu od 26. do 28. februara 2019. godine u paviljonu koji se prostire na 6000 m2, uz prisustvo oko 8000 viših direktora i menadžera iz Izraela i stranih lokalnih vlasti.

MUNI EXPO će predstaviti 170 kompanija, start-up i opštinskih akceleratora u oblasti urbanih tehnologija, čiji je cilj da obezbede pametna rešenja za raznolike izazove sa kojima se suočavaju lokalne vlasti i opštine. Ovo uključuje pretnje u oblasti sajber bezbednosti, transport, infrastrukturu, izgradnju, inženjering, bezbednost, odbranu i drugo.

Na MUNI EXPO-u učestvuju gradonačelnici i drugi predstavnici lokalnih samouprava - gradski menadžeri, arhitekte, direktori javnih preduzeća, komunalnih i transportnih preduzeća, finansijski menadžeri, službenici za informisanje, blagajnici, urbanisti, arhitekte, šefovi odeljenja za poboljšanje gradova, službenici za bezbednost, upravnici iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, sporta i kulture, članovi gradskih i opštinskih veća, akademski stručnjaci, administratori nabavki i drugo. Štaviše, događaju prisustvuju i ministri i članovi parlamenta, koji sarađuju sa opštinama.

MUNIWORLD je konferencija koja se održava paralelno sa sajmom i predstavlja zaseban događaj koji ove godine ima za glavnu temu urbanu bezbednost i opštinske inovacije. Prošlogodišnji događaj je imao preko 500 stranih učesnika, od toga 200 gradonačelnika.  Ove godine će se održati u saradnji sa CTED - Izvršnom direkcijom Odbora za borbu protiv terorizma pri Ujedinjenim nacijama.

Ključne teme konferencije su:

Kako gradovi sarađuju sa predstavnicima privatnog sektora, kompanijama i firmama u cilju poboljšanja bezbednosti njihovih stanovnika? 

Kako ćemo sve to da radimo bez ometanja dnevne rutine miliona stanovnika?

Kako se nositi sa rastućim ekstremizmom među različitim podgrupama u populaciji?

Kako štitimo gradove i preduzimamo ozbiljne sigurnosne mere, uz svakodnevnu rutinu?


MUNI WORLD 2019 će imati poseban trodnevni međunarodni program

26. februar - POSETE OPŠTINSKIM INOVATIVNIM PROJEKTIMA

Strani gosti mogu BESPLATNO učestvovati u specijalnim posetama kako bi se upoznali sa inovativnim ekosistemima u vlasništvu izraelskih opština, u različitim gradovima širom zemlje.

27. i 28. februar-  MUNI WORLD

Ova dva dana održaće se paneli i diskusije o opštinskim inovacijama i urbanoj bezbednosti. 27. februara ćemo se fokusirati na javno-privatno partnerstvo u ublažavanju rizika po bezbednost na lokalnom nivou.

GALA KOKTEL

Uveče 27. februara, biće održan VIP gala koktel, sa mnoštvom istaknutih predstavnika iz Izraela i inostranstva.

MUNI EXPO

27. i 28. februara biće održan i opštinski sajam inovacija, uporedo sa MUNI WORLD konferencijom.

Za više informacija o događaju i učešću, možete kontaktirati gospodju Ruth Wasserman Lande, zamenicu direktora Direkcije za medjunarodnu saradnju pri Federaciji lokalnih samouprava Izraela na: ruthw@masham.org.il