Vesti

Održan sastanak Mreže gradskih i opštinskih PR menadžera

U Beogradu je 14. marta 2019. godine, pred više od 60 učesnika, održan sastanak Mreže gradskih i opštinskih PR menadžera SKGO, u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i uz finansijsku podršku Vlade Švedske kroz Program "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza". Osnovna tema sastanka bila je digitalna komunikacija, uz poseban akcenat na interakciju među korisnicima društvenih mreža, bilo iz ugla institucije/lokalne samouprave ili pojedinaca, običnih građana.

Jelena Parezanović, posebna savetnica ministra državne uprave i lokalne samouprave za odnose sa javnošću, govorila je o aktivnostima Ministarstva u ovoj oblasti kroz promenu komunikacija ka javnosti preko društvenih mreža, a istakla je i funkcionalnosti nove veb prezentacije Ministarstva.

Tokom skupa, ekspertkinja Biljana Jovanović predstavila je i EU projekat “Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave”, a u sklopu prezentacije učesnicima skupa podeljen je upitnik koji je pripremljen kako bi se utvrdile potrebe za obukama lokalnih PR menadžera u oblasti komunikacija.

U drugom delu sastanka, Zoran Stanojević, urednik i voditelj RTS, govorio je o mogućnostima da se uz adekvatnu upotrebu modernog mobilnog telefona, pojedinac ili institucija transformišu u medij, kreatora informacija. Takođe, bilo je reči i o pravilima koje bi korisnici društvenih mreža trebalo da poštuju kako bi “preživeli” na njima.

Na kraju, Marko Lazarević, marketinški ekspert, govorio je o prisustvu i interakcijama državnih institucija i gradova i opština na društvenim mrežama uz naglašavanje značaja dvosmerne komunikacije sa građanima.

Prezentacija - Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave

Prezentacija - "Kako (pre)živeti na društvenoj mreži" i "Ja, medij"

Prezentacija - Gradovi i opštine na društvenim mrežama - dvosmerna komunikacija sa građanima