Vesti

EKO NEDELJA u Kikindi

Sekretarijat za zaštitu životne sredine GU Kikinda i ove godine održao je manifestaciju EKO NEDELJA, sa preko 1400 direktnih učesnika svih životnih dobi, što predstavlja najmasovniju aktivnost koja se održava u Kikindi na temu životne sredine.

Raspored održanih aktivnosti po danima:

15.04 - Merenje buke u radnoj i komunalnoj sredini – prezentacija - Dan zaštite od buke

U školskoj radionici Tehničke škole u Kikindi, učenicima na praktičan način objašnjen je način merenja buke u radnoj sredini, a zatim su predstavnici Sekretarijata za ZŽS i Zavoda za javno zdravlje Kikinda održali prezentaciju na temu „Buka u radnoj i životnoj sredini“.

Izvršioci: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, Zavod za javno zdravlje Kikinda, Tehnička škola.

16.04 – Eko-putanja, šetnja sa eko mapom -  laganom šetnjom oko 50 učesnika su obišli Staro jezero i saznali interesantne detalje iz ovog dela Kikinde.

Izvršioci: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, učenici Gimnazije, UG „Dora“ .

17.04 – Eko maskembal – na gradskom trgu je u originalnim eko kostimima prodefilovalo oko 400 predškolaca PU „Dragoljub Udicki“ iz Kikinde. Prvi put ove godine deci iz kikindskih vrtića su se pridružilo 50 mališana iz eko vrtića „Maslačak“ iz Novog Sada, koji su se igrom i pesmom predstavili mnogobrojnoj publici.

Izvršioci: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, Kulturni centar, PU „Dragoljub Udicki“, vrtić „Maslačak“.

18.04 – Eko kviz znanja

Održan je kviz znanja za učenike šestih i sedmih razreda OŠ u Kikindi. Prijavljeno je osam ekipa, a četiri nagrađene u vrednosnim vaučerima. Pitanja u kvizu obuhvatila su osnove pojmove iz životne sredine, biologije i geografije.

Izvršioci: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, OŠ u Kikindi

22.04 – Dan planete Zemlje – podela flajera o očuvanju životne sredine građanima na gradskoj pijaci, podelili su zaposleni u Sekretarijatu.

Izvršioci: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.