Vesti

Potpisani kolektivni ugovori za državne organe i jedinice lokalne samouprave

U prostorijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 30. maja 2019. godine, potpisana su dva kolektivna ugovora za državne organe i jedinice lokalne samouprave, kojima se uređuju dodatna  prava zaposlenih u državnim organima i organima jedinica lokalnih samouprava.

Ugovore su potpisali ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, predstavnici reprezentativnih sindikata i udruženja poslodavaca.

Poseban kolektivni ugovor za državne organe u ime sindikata potpisali su predsednik Sindikata uprave Srbije Njegoš Potežica, predsednik Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Republike Srbije Slađanka Milošević i  predsednik Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije Milan Đurđević.

Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave, sa ministrom Ružićem potpisali su predsednik Sindikata uprave Srbije Njegoš Potežica i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić.

Kolektivni ugovori stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, čime se stvaraju uslovi da se nastavi kontinuitet u ostvarivanju prava zaposlenih u pogledu minulog rada, jubilarne nagrade, solidarne pomoći, kao i ostvarivanje drugih prava zaposlenih.

Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave_ 38_2019-238.pdf