Vesti

Sombor na čelu SKGO

Na 47. skupštini održani su izbori za organe SKGO, a organizacijom tokom naredne dve godine predsedavaće Grad Sombor.

Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora se zahvalila svima na poverenju, dodajući da ništa nije rad pojedinca, „već sve radimo kao tim“.

„Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti svesni činjenice koliko još mera, programa, aktivnosti i reformi treba da sprovedemo u našim lokalnim samoupravama da bi zaista mogli da govorimo o kvalitetnijem i boljem životu naših građana i funkcionisanju naše privrede. Hrabrost, borbenost i odlučnost da sprovodimo te reforme u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština jeste nešto što svi zajedno treba da sledimo, a ja ću se potruditi da opravdam ovo poverenje koje ste mi ponovo ukazali“, izjavila je Golubović.

Izabrani su i članovi Predsedništva SKGO, a u mandatu 2020-21. organizacijom će upravljati: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Smederevska Palanka, Kruševac, Leskovac, Subotica, Surdulica, Zrenjanin, Sombor, Odžaci, Beočin, Kraljevo, Užice, Loznica, Vrnjačka Banja, Smederevo, Medijana (Niš), Pirot, Svrljig, Savski Venac i Vračar.

Predsednik Nadzornog odbora je opština Aranđelovac, dok su članovi Pantelej (Niš), Trstenik, Blace i Mali Zvornik.

Lokalne samouprave, predsedavajući resornih odbora SKGO su:

  • Odbor za sistemska pitanja i upravu - Batočina
  • Odbor za finansije i javnu imovinu - Čačak
  • Odbor za ekonomski razvoj - Kuršumlija
  • Odbor za komunalne delatnosti i energetiku - Gadžin Han
  • Odbor za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport – Palilula (Beograd)
  • Odbor za životnu sredinu i vanredne situacije - Vrbas
  • Odbor za zdravlje i socijalnu politiku - Dimitrovgrad
  • Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju - Lebane

Tokom radnog dela Skupštine usvojeni su sledeći dokumenti: Zapisnik 46. skupštine SKGO, Godišnji izveštaj o radu SKGO za 2019. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o broju, delokrugu i funkcionisanju odbora SKGO, zatim su usvojene i Izmene i dopune Pravila za izbor članova Predsedništva SKGO, predsednika SKGO, članova Nadzornog odbora SKGO i predsednika Nadzornog odbora SKGO, kao i predsednike odbora SKGO. Na kraju, usvojen je i Izveštaj Nadzornog odbora o materijalno-finansijskom poslovanju SKGO za 2018. godinu i prvih 10 meseci 2019. godine sa predlogom Odluke.