Vesti

Ruma - Obuka za zaposlene u ''Centru za integraciju podataka o javnoj svojini''

Unapređenje kapaciteta u oblasti upravljanja javnom imovinom zaposlenih u opštini Ruma, kontinuirano se realizuje kroz projekat „Integrisani pristup upravljanju javnom svojinom u opštinama Stara Pazova i Ruma” u okviru grant šeme programa Exchange 5

Obuka za zaposlene u ''Centru za integraciju podataka o javnoj svojini'' u Rumi, održana 23. januara u Gradskoj kući. Realizovana je za dvanaest opštinskih službenika, nakon sprovedene analize stanja postojeće organizacione strukture u upravljanju javnom imovinom i izrade nacrta unapređenih procedura i nivoa komunikacije unutar različitih organizacionih jedinica.         

U okviru obuke, opštinskim službenicima predstavljen je predlog nove procede rada, uputstava, kao i novi komunikacijski protokoli. 

Obuka je treća je od planiranih šest obuka koje će biti organizovane za opštinske službenike u Staroj Pazovi i Rumi u okviru ovog projekta. Novi pristupi integrisanog upravljanja opštinskom imovinom, doprinose stvaranju povoljnog ambijenta za dalji ekonomski razvoj opština Stara Pazova i Ruma, što i jeste opšti cilj ovog projekta.

Projekat se realizuje u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Program Exchange 5 je namenjen gradovima i opštinama u Srbiji, kao podrška za efikasno upravljanje imovinom i podrška u strateškom planiranju i programskom budžetiranju. Glavni modaliteti podrške su dodeljivanje sredstava gradovima i opštinama putem grant šeme i tehnička pomoć.