Vesti

Regionalne obuke na temu upravljanja javnom svojinom na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), tokom juna i jula 2020. godine organizuje pet regionalnih dvodnevnih akreditovanih obuka na temu upravljanja javnom svojinom na lokalnom nivou - u okviru Programa Exchange 5 koji finansija Evropska unija, a realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom finansija i SKGO.

Raspored održavanja obuka je:

  • 15-16. jun 2020. godine, Kragujevac
  • 17-18. jun 2020. godine, Zlatibor
  • 30. jun  i 1. jul 2020. godine, Predejane
  • 2-3. jul 2020. godine, Niš
  • 7-8. jul 2020. godine, Beograd

Regionalne obuke se realizuju kao akreditovani programi u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS za 2020. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u JLS za 2020. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Cilj ovih obuka je unapređenje znanja polaznika o specifičnostima primene propisa kojima se uređuju pitanja upravljanja javnom svojinom, zatim utvrđivanje uloge lokalne samouprave u tom procesu, pitanja metodologije za popis i upis imovine kao i pitanja procene vrednosti imovine. Tema obuke je i vođenje evidencije nepokretnosti u javnoj svojini kao i upoznavanje svih učesnika obuke sa savremenim sistemom upravljanja imovinom, uz obavezan osvrt na dobre uporedne prakse i međunarodna iskustva. Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci.

SKGO će u skladu sa trenutnom situacijom u vezi sa pandemijom COVID 19 preduzeti sve neophodne mere zaštite i prevencije učesnika obuke.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Marko Tešić, savetnik za javnu svojinu marko.tesic@skgo.org.