Vesti

Održan informativni vebinar o organizaciji Evropske nedelje mobilnosti

U četvrtak, 2. jula održan je informativni vebinar na temu Evropske nedelje mobilnosti. Od ove godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalna konferencija gradova i opština preuzeli su koordinaciju sprovođenja ove evropske manifestacije u Srbiji. Ovaj vebinar jedna je od pripremnih aktivnosti u organizaciji nacionalnih koordinatora.

Učesnici vebinara imali su prilike da čuju na koju vrstu podrške opštine i gradovi mogu da računaju ove godine prilikom organizacije ENM. Takođe, objašnjen je postupak registracije na sajtu www.mobilityweek.eu. O ovome su govorile Svetlana Sekulić iz MGSI i Klara Danilović iz SKGO, u svojstvu nacionalnih koordinatorki.

O samoj kampanji, njenoj svrsi i značaju, kao i o specifičnostima organizacije ove godine zbog prisustva epidemije, govorio je predstavnik evropskog sekretarijata manifestacije iz Brisela, Huan Kabaljero.

Predstavnice grada Kruševca, Olivera Drenovac, Jelena Nikolić i Jelena Brković, predstavile su svoja iskustva pobednika prošlogodišnje Evropske nedelje mobilnosti. One su pokazale neke od aktivnosti koje su sprovedene prošle godine, a posebno trajne mere na kojima rade u cilju unapređenja mobilnosti u gradu.

U diskusiji koja se povela u drugom delu vebinara, predstavnici Beograda, Čajetine i Svilajnca sa prisutnima su podelili svoje planove za organizaciju ovogodišnje ENM. Iako je fleksibilnost ključna reč, u skladu sa situacijom koja bude vladala u septembru, i uz poštovanje svih mera, svi veruju da će biti moguće organizovati neke aktivnosti tokom nedelje 16 – 22. septembra. Tema ovogodišnje kampanje je "Mobilnost bez zagađenja za sve".

Prezentacija - Juan Caballero

Prezentacija - Svetlana Sekulić

Evropska nedelja mobilnosti u Kruševcu