Vesti

Vebinari „Uspostavljanje i razvoj međunarodne saradnje gradova i opština i izvori finansiranja“

Stalna konferencija gradova i opština u periodu od 12. oktobra do 13. novembra 2020. godine organizuje četiri dvodnevne regionalne akreditovane onlajn obuke (vebinare) za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave (JLS) na temu „Uspostavljanje i razvoj međunarodne saradnje gradova i opština i izvori finansiranja“.

Cilj obuke je osposobljavanje polaznika/polaznica za postupak uspostavljanja i razvoja međunarodne saradnje u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i dobrim praksama u Republici Srbiji i stranim zemljama u ovoj oblasti. Obuka će se obaviti po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2020. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Polaznici/polaznice će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Uspostavljanje i razvoj međunarodne saradnje gradova i opština i izvori finansiranja“ i polaganja testa znanja, dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci.

Obuke su organizovane regionalno, u skladu sa sledećim rasporedom:

  • ponedeljak i utorak, 12. i 13. oktobra, sa početkom u 11:00 časova, za lokalne samouprave iz Sremskog, Zapadnobačkog, Južnobačkog, Severnobačkog, Severnobanatskog, Srednjobanatskog i Mačvanskog okruga.
  • četvrtak i petak, 29. i 30. oktobra, sa početkom u 11:00 časova, za lokalne samouprave iz grada Beograda, Južnobanatskog, Podunavskog, Šumadijskog i Kolubarskog okruga.
  • četvrtak i petak, 5. i 6. novembra, sa početkom u 11:00 časova, za lokalne samouprave iz Zlatiborskog, Moravičkog, Raškog, Pomoravskog, Rasinskog i Topličkog okruga.
  • četvrtak i petak, 12. i 13. novembra, sa početkom u 11:00 časova, za lokalne samouprave iz Braničevskog, Borskog, Nišavskog, Zaječarskog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Za sve dodatne informacije, molim Vas da kontaktirate Slobodana Milivojevića, koordinatora za evropske integracije, putem telefona 064/8703383 ili elektronskim putem na slobodan.milivojevic@skgo.org.

Ovu aktivnost SKGO realizuje u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske.