Vesti

Predstavljanje poziva za podnošenje predloga projekata - Inicijativa za inkluziju 3

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Inicijativa za inkluziju 3“, raspisuju konkurs za izbor 10 lokalnih samouprava koji će dobiti podršku za realizaciju projekata u cilju sprovođenja inovativnih i održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva.

Predlozi projekata moraju biti usklađeni sa nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima, a namenjeni su stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje povratnika iz zemalja EU - tražilaca azila, Roma i drugih marginalizovanih društvenih grupa. Takođe, projekat treba da doprinese podizanju osetljivosti lokalnih zajednica na potrebe i probleme sa kojima se suočavaju navedene kategorije nezaposlenih. Ukupan iznos koji je na raspolaganju u okviru Poziva za prikupljanje koncepata projekata je 1.000.000 evra, a maksimalni iznos grantova za pojedinačne projekte iznosi 100.000 evra.

Zvanična onlajn prezentacija Poziva za podnošenje predloga projekata biće održana u utorak 13. aprila 2021. godine, sa početkom u 11.00 časova.

Skup će biti održan putem platforme ZOOM ( https://zoom.us/j/99792690347), a prenos je omogućen i putem:

Prevod je dostupan isključivo putem ZOOM platforme. 

Poziv za podnošenje predloga projekata biće zvanično objavljen u utorak 13. aprila, na sajtu SKGO (www.skgo.org), a trajaće do 05. maja.

U uvodnom delu skupa obratiće se Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Kristijan Šiling, šef Odseka za međunarodnu saradnju Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu i Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U prvoj fazi projekta „Inicijative za inkluziju“ pružena je podrška projektnim timovima u sedam gradova i opština (Požarevac, Arilje, Sokobanja, Kučevo, Novi Pazar, Bečej i Mladenovac), a u drugoj fazi podržano je devet gradova i opština (Valjevo, Požarevac, Sombor, Vršac, Bač, Apatin, Kraljevo, Raška i Novi Pazar).

Projekat „Inicijativa za inkluziju 3“ sprovodi SKGO, a deo je šireg programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi GIZ.