Vesti

Podrška u reformi lokalne samouprave

U šest lokalnih samouprava Šumadijskog, Pomoravskog i  Zlatiborskog okruga – Kragujevcu, Čačku, Užicu, Bajinoj Bašti, Novoj  Varoši i u Priboju – nedavno je okončan jednogodišnji proces  transformisanja organizacije rada lokalnih službenika i njegovo  usaglašavanje sa modernim načelima upravljanja ljudskim resursima. Tim  povodom 15.jula 2021, organizovan je online susret sa predstavnicima  medija iz navedenih lokalnih samouprava.

Ove opštine i gradovi unapredili su rad lokalne administracije kroz učešće u Programu Saveta Evrope – „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“ koji  zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet  Evrope u saradnji sa partnerima Ministarstvom državne uprave i lokalne  samouprave (MDULS) i Stalnom konferencijom gradova i optina (SKGO). Ovih  šest lokalnih samouprava je među 50 samouprava u Srbiji koje su kroz  ovaj Program dobile tzv „pakete podrške“ odnosno, direktnu podršku i  mentorstvo eksperata za ljudske resurse da modernizuju svoj službenički  sistem u oblasti ljudskih resursa i stručnog usavršavanja.

Više na - http://mduls.gov.rs/saopstenja/podrska-zajednickog-programa-evropske-unije-i-saveta-evrope-u-reformi-lokalne-samouprave/?script=lat