Mreža načelnika odeljenja za urbanizam

Mreža načelnika Odeljenja za urbanizam je radno telo SKGO koje je osnovano u cilju razmene iskustava i znanja i međusobnog savetovanja načelnika i rukovodilaca odeljenja/službi za urbanističke i građevinske poslove u opštinskim i gradskim administracijama.

Članovi Mreže su načelnici, odnosno rukovodioci Odeljenja/Službi za urbanističke i građevinske poslove. U radu mreže učestvuju i zaposleni stručni saradnici u ovim službama.

U okviru svog delokruga Mreža načelnika odeljenja za urbanizam bavi se svim pitanjima koja su od značaja za rad odeljenja za urbanizam i izgradnju u gradovima i opštinama. Posebno važna pitanja kojima se ova mreža bavi su:

  • primena Zakona o planiranju i izgradnji;
  • primena Zakona o ozakonjenju objekata;
  • primena Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

Svrha Mreže je i razmena iskustava između načelnika odeljenja o primeni zakonskih rešenja, inovativnim praksama i sprovođenju projekata. Na Mreži se predstavljaju Modeli akata i pružaju pojašnjenja u vezi primene propisa.

Mreža funkcioniše kroz organizovanje sastanaka svih ili dela članova Mreže i putem elektronske i druge komunikacije i razmene informacija između članova i koordinatorke Mreže.

Koordinatorka Mreže: Klara Danilović, šefica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i stanovanje