Odbor za ekonomski razvoj

Odbor SKGO za ekonomski razvoj je stalno radno telo SKGO za razmatranje pitanja iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja (uključujući instrumente i mehanizme podsticanja LER-a), strateškog planiranja, turizma, ugostiteljstva, zanatstva, trgovine, zadrugarstva, opšteg sistema javno privatnih partnerstava i koncesija, poljoprivrede i ruralnog razvoja, definisanjem politika prilagođavanja obrazovanja potrebama tržišta rada i zapošljavanja, unapređenjem poslovnog ambijenta na lokalnom nivou, međuopštinske saradnje u delokrugu odbora i druga pitanja iz delokruga koje pokriva Odbor.

Odbor prati, analizira i razmatra pitanja i probleme u pomenutim oblastima i svoja mišljenja, zaključke, inicijative i predloge podnosi Predsedništvu i članovima SKGO, organima, ustanovama i organizacijama Republike Srbije i Autonomne Pokrajine i domaćim i međunarodnim partnerima SKGO. Odbor posebno prati i analizira stanje u pravnom okviru koji uređuje ekonomski razvoj inicira pred organima SKGO i nacionalnim institucijama njegovu promenu ili unapređenje.

Odbor je i forum za razmenu međuopštinskih iskustava i dobre prakse i podsticanje saradnje gradova i opština u oblasti ekonomskog razvoja, kao i saradnje SKGO i njenih partnera u ovoj oblasti.

Odbor daje stručnu podršku, predloge i inicijative za formulisanje projektnih aktivnosti i neposredno se uključuje u razvijanje projekata vezanih za jačanje kapaciteta i unapređenje i razvoj lokalne samouprave u oblastima delovanja Odbora.

Sekretarka Odbora: Slađana Grujić 

Predsedava opština Bač

Članovi odbora u mandatu 2023- 2025:

Aranđelovac Arilje Bačka Palanka Bogatić Boljevac
Bosilegrad Varvarin Velika Plana Veliko Gradište Vrnjačka Banja
Dimitrovgrad Žagubica Zrenjanin Kanjiža Knić
Kosjerić Koceljeva Kragujevac Kraljevo Kuršumlija
Leskovac Loznica Lučani Niš Pantelej-Niš
Prokuplje Rača Sokobanja Sremska Mitrovica Ćuprija
Šid