Vesti

Šesta sednica Odbora za urbanizam i stanovanje

Šesta sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje, održana je u četvrtak, 21.maja 2009. godine u Ivanjici. Sednica Odbora održana je u okviru manifestacije „Forum urbanum“, koju je u Ivanjici organizovala Sekcija urbanista Inženjerske komore Srbije. Sednici su prisustvovali, osim članova Odbora, sledeći gosti: predsednik Inženjerske komore Srbije, Dragoslav Šumarac, pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Aleksandra Damnjanović Petrović i pomoćnik ministra Nebojša Janjić. Skup je pozdravio i predsednik opštine Ivanjica, Radomir Ristić, a sednicu je vodio predsednik Odbora, predsednik opštine Lajkovac, Dušan Živanović.

Sednica Odbora bila je otvorena za sve prisutne urbaniste koji su bili prisutni i na prezentaciji Nacrta zakona o uređenju prostora i izgradnji. Gospođa Damnjanović Petrović je govorila o novim rešenjima u Zakonu, istakavši da su pisci Zakona u velikoj meri uvažili primedbe Inženjerske komore Srbije.

Tihomir Obradović je, u ime Sekcije urbanista, održao prezentaciju o iskustvima u radu Komisije za planove. On je istakao da je institut Komisije za planove opstao i u novoj verziji Zakona, što govori o značaju ovog tela za proces planiranja u lokalnim samoupravama.