Vesti

Regionalni forumi „Energetski svesni i efikasni“ - Niš

Treći u nizu regionalnih foruma pod nazivom „Energetski svesni i efikasni" biće održan u Nišu u utorak, 20. novembra 2012. godine, u Gradskoj opštini Medijana (Pariske komune bb), sa početkom u 13 časova.

S obzirom na činjenicu da opštine i gradovi imaju veoma značajnu i višestruku ulogu u energetskom sektoru, čije potencijale ne koriste u potpunosti, forumi su prevashodno namenjeni gradonačelnicima i predsednicima opština, odnosno članovima veća koji u svom delokrugu rada imaju i pitanja u vezi sa energetikom i zaštitom životne sredine. Ovi regionalni skupovi imaju za cilj promovisanje koncepta racionalnog i efikasnog gazdovanja energijom na lokalnom nivou, odnosno podizanja svesti o energetskoj efikasnosti donosilaca odluka u jedinicama lokalne samouprave.

Tokom foruma biće obavljeno i svečano potpisivanje Povelje gradova i opština o energetskoj efikasnosti, čime će jedinice lokalne samouprave potpisnice iskazati posvećenost načelima racionalnog gazdovanja energijom.

Prva dva skupa održana su u Kragujevcu i Subotici, a nakon regionalnog skupa u Nišu, okupljanje predstavnika gradova i opština biće organizovano i u Beogradu (4. decembra).

Realizaciju foruma „Energetski svesni i efikasni" podržava Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), a zajednički organizuju Stalna konferencija gradova i opština i Beogradska otvorena škola (BOŠ).

Predloženi dnevni red skupa >>> 

Povelja gradova i opština o energetskoj efikasnosti >>>