Vesti

TRACE: Kako koristiti alate za brzu procenu energetske efikasnosti gradova

E-Kurs

u organizaciji NALAS i Instituta Svetske Banke
 Trajanje kursa: 3. decembar 2012. - 11. januar 2013.

Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) i Institut Svetske banke (WBI) najavljuju zajedničku organizaciju e-kursa "TRACE: Kako koristiti alate za brzu procenu energetske efikasnosti gradova". Kurs će se održati od 3. decembra 2012. do 11. januara 2013. Pozivamo vas da učestvujete i da se sami registrujete koristeći link koji je dat u daljem tekstu. Krajnji rok za registraciju je 28. novembar 2012. Uspešni učesnici primiće sertifikate. Kurs se održava na engleskom jeziku i besplatan je.

Uvod:

Ovaj kurs, pripremljen od strane Energy Sector Management Assistance Program (ESMAP) (ESMAP) i WBI Climate Change Practice, opisuje proces koji omogućava gradovima da na brz i jednostavan način procene svoju energetsku efikasnost i identifikuju sektore sa najvećim potencijalom za poboljšanje.

Dijagnostički alat za energetsku efikasnost - TRACE koristi se za praćenje upotrebe energije u gradovima, daje prioritet sektorima sa potencijalom za značajne uštede energije i identifikuje odgovarajuće intervencije energetske efikasnosti kroz šest oblasti usluga - prevoz, zgrade, voda i otpadne vode, javna rasveta, čvrst otpad, i energija i toplota. TRACE je jednostavan, jeftin, lak i praktičan alat koji se može primeniti u bilo kojem socioekonomskom okruženju.


Ciljevi kursa: 

TRACE sadrži sledeće elemente:

  • Uvod u brz proces procene energetske efikasnosti i kako TRACE podržava ovaj proces.
  • Pregled alatke TRACE koji opisuje njen rad i pokazuje njene opcije i mogućnosti.
  • Studija slučaja koja opisuje rezultate evaluacije gradske energetske efikasnosti korišćenjem alatke TRACE.
  • Dodatna čitanja koja pružaju detaljne osnovne informacije o procesu procene energetske efikasnosti i kako koristiti TRACE.
  • Vežbe koje će vam pomoći da procenite svoje razumevanje procesa procene energetske efikasnosti i kako da koristite TRACE.

Za više informacija možete kontaktirati:
 

Jelena Janevska (NALAS) na e-mail janevska@nalas.eu
Chandni Dinakaran (WBI) na e-mail cdinakaran@worldbank.org

Link za registraciju: 

http://info.worldbank.org/etools/wbi_learning/sec/app_form.cfm?sch_id=WBICC-FY13-327