Vesti

Regionalne konferencije "Razvoj sporta na lokalnom nivou"

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuje četiri regionalne konferencije o razvoju sporta na lokalnom nivou, koje će tokom marta ove godine biti održane u Kraljevu, Valjevu, Somboru i Pirotu. Ovu aktivnost realizujemo u okviru projekta ''Institucionalna podrška SKGO'', koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Ove regionalne konferencije predstavljaju nastavak naših aktivnosti iz 2012. godine kada smo sproveli prvo istraživanje o stanju sporta na lokalu i organizovali nacionalnu konferenciju "Lokalna politika i sport", na kojoj su učestvovali naši najistaknutiji sportisti poput Vlada Divca, Vanje Grbića, Željka Tanaskovića, Save Miloševića, Daneta Korice, Dejan Tomaševića i dr., Ministarstvo omladine i sporta, predstavnici sportskih udruženje, brojni gradonačelnici i predsednici opština, kao i predstavnici lokalnih samouprava nadležni za sport.

Pozivamo  predsednike opština i gradonačelnike, šefove odeljenja za budžet, većnike za sport, zaposlene u odeljenjima za sport, načelnike društvenih delatnosti, lokalne sportske saveze, predstavnike lokalnih granskih saveza, kao i direktore osnovnih i srednjih škola, da uzmu učešće na našim regionalnim konferencijama.  

Redosled održavanja konferencija je sledeći:

  • Kraljevo, 5. mart u 12.00 časova (bioskop "KVART", adresa Cara Lazara 34)
  • Valjevo, 8. mart u 12.00 časova (Skupštine grada ValjevaKarađorđeva 64)
  • Sombor, 12. mart u 12.00 časova (Narodno pozoriše)
  • Pirot, 15. mart u 12.00 časova (Dom kulture Pirot)

Zbog ograničenog broja mesta, molimo da učešće prijavite putem elekronske pošte na milos.zivanovic@skgo.org ili telefonom na broj 064 870 33 54.

Učešće na I regionalnoj konferenciji u Kraljevu potrebno je potvrditi najdalje do 4. marta.

Agenda I regionalne konferencije u Kraljevu >>>
 Agenda II regionalne konferencije u Valjevu >>>

 Nacrt agende III regionalne konferencije u Somboru >>>
 Nacrt agende IV regionalne konferencije u Pirotu >>>