Vesti

Lokalne samouprave u vanrednim situacijama – reforma dosadašnje prakse

Ova godina je za gradove i opštine bila veoma teška zbog vanrednih situacija i posledica koje su ih pratile. Nakon svega, postalo je jasno da se zakonska rešenja i praksa upravljanja u vanrednim situacijama moraju unaprediti. Tim povodom, Stalna konferencija gradova i opština organizuje konferenciju „REDOVNO O VANREDNOM: Lokalne samouprave u vanrednim situacijama - reforma dosadašnje prakse".

Cilj skupa je otvaranje dijaloga između svih aktera koji bi doveo do boljih i efikasnijih rešenja upravljanja u vanrednim situacijama, naročito u okviru nadležnosti lokalnih samouprava. Konferencija će biti održana 19. septembra u Beogradu, u Sava centru (Milentija Popovića 9, sala III/0), sa početkom u 11 časova.

U uvodnom delu skupa predviđena su obraćanja Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova (očekuje se potvrda), Ivana Bošnjaka, državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Zorana Perišića, predsednika SKGO i gradonačelnika Niša. Tokom radnog dela najavljeno je učešće Prof. Dr Želimira Kešetovića sa Fakulteta bezbednosti, Predraga Marića, pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije, Saše Paunovića, predsednika opštine Paraćin, Prof. Dr Bogoljuba Milosavljevića, Pravni fakultet - Univerzitet Union, Prof. Dr Zorana Jeftića sa Fakulteta bezbednosti, dok će ekspert Svetske banke Mikio Ishiwatari predstaviti iskustva Japana u upravljanju vanrednim situacijama.

SKGO organizuje ovaj skup u okviru projekta institucionalne podrške koju podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)."  

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ljubinki Kaluđerović, sekretarki Odbora SKGO za životnu sredinu i vanredne situacije, na telefon 011/3223-446 kao i elektronskim putem na adresu ljubinka.kaludjerovic@skgo.org .


Dnevni red skupa >>>