Vesti

Sastanak Mreže lokalnih PR menadžera

Sastanak Mreže gradskih i opštinskih PR menadžera SKGO, u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, biti održan u četvrtak, 24. maja 2018. godine u Beogradu, hotel „M“ (Bulevar oslobođenja 56a), sa početkom u 11 časova. Održavanje skupa je finansijski podržala Vlade Švedske kroz Program "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza".

Centralna tema sastanka biće brendiranje grada ili opštine, imajući u vidu da je u njihovom interesu da se što bolje predstave domaćim i stranim investitorima, istaknu komparativne prednosti svoje lokalne samouprave u odnosu na druge, kao i industrijske, geografske, turističke i druge potencijale u cilju privlačenja investicija i kreiranja imidža kao autentičnog dela Republike Srbije. Tokom skupa pokušaćemo da vam približimo pojam lokalne samouprave kao brenda, a osim teorijskih i konceptualnih pitanja, razgovaraćemo i o praktičnim aspektima uspešnog brendiranja.

Tokom skupa ćemo se baviti i rodno-odgovornim budžetiranjem, budući da do 2020. godine sve budžetske institucije, na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, imaju zakonsku obavezu da uvedu rodnu komponentu u svoje budžete. Mera rodno odgovornog budžetiranja podrazumeva restruktuiranje prihoda i rashoda po principu rodne ravnopravnosti, a predstavlja korak dalje u reformi budžetskog sistema države.

Razgovaćemo i o definisanju i načinima kako da se kreira dobar građanski budžet, ponajviše kroz Vodič za građane kroz Odluku o budžetu - dokument koji na jasan i lako razumljiv način objašnjava u koje svrhe se koriste javna budžetska sredstva i ima za cilj da informiše građane, da ih zainteresuje da učestvuju u procesu planiranja i raspodele budžeta i da prate kako se budžet troši.

DNEVNI RED