Vesti

Sastanak institucionalnog komiteta Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

Strazbur, Francuska, 7. april 2008.god.
 

Sastanak Institucionalnog komiteta Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope (Kongres), održaće se 7. aprila 2008. godine, u Strazburu (Francuska).

Teme sastanka podeljene su na 2 oblasti:

  • teme koje pripadaju oblasti rada Veća lokalnih vlasti poput izveštaja o stanju lokalne demokratije u FJR Makedoniji, izveštaji o implementaciji Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i adaptacija njenih normi i
  • teme koje pripadaju oblasti rada Veća regiona poput izveštaja o mogućnostima regionalizacije u Evropi.

U plenarnom zasedanju Institucionalni komitet će razmatrati informaciju o prioritetima Kongresa, odobrenje novih kandidata za Grupu nezavisnih eksperata, saradnju sa drugim organizacijama i institucijama (Evropskom unijom, Komitetom regiona), saradnju sa CDLR - sprovođenje kampanje „Nedelja lokalne demokratije u Evropi“ i izgradnju kapaciteta na lokalnom nivou, zatim rad Centra za ekspertizu razvoja lokalne samouprave, izveštaj Venecijanske Komisije o kodeksu dobre prakse u oblasti referenduma, doprinos Foruma za budućnost demokratije u oblasti povezivanja lokalne i regionalne demokratije i ljudskih prava i izveštaj o dobrom upravljanju u urbanim područjima.

Na pomenutom sastanku učestovaće članovi delegacije Republike Srbije u Kongresu: g. Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika Beograda (član delegacije u Veću regiona i član pomenutog Komiteta) i g. Tihomir Petković, predsednik opštine Užice (član delegacije u Veću lokalnih vlasti i član pomenutog Komiteta).

Više informacija možete dobiti od sekretarke delegacije RS u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, g-đice Aleksandru Milić, SKGO, 011/3223 446, aleksandra.milic@skgo.org.