Vesti

Održan sastanak povodom izrade Studije javnog prevoza putnika u Kruševcu

U toku je izrada Studije javnog prevoza putnika u Kruševcu, koja se  realizuje u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama na putu ka  EU- druga faza“, koji finansira Vlada Švedske, a realizuje Stalna  konferencija gradova i opština (SKGO), u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR).

Na  sastanku održanom 29.04.2021.godine u prostorijama Gradske uprave,  predstavnici konsultantskog tima (Pyramiding, SKL International and  Tyrens) predstavili su dosadašnji rad na izradi Studije, analizu  postojećeg stanja, rezultate terenskog rada, kao i nacrt dokumenta.

Pored toga predstavljeni su i aspekti rodne ravnopravnosti u javnom prevozu,  kao rezultati ankete građana, koja je bila sprovedena putem interneta  tokom januara i februara, gde je bilo moguće upisati komentare i  sugestije za unapređenje javnog prevoza.

Link za anketu: https://forms.gle/KjN93Lstm4E7EnWR6

Na  sastanku su pored predstavnika SKGO-a i konsultantskog tima,  prisustvovali i predstavnici JP za urbanizam i projektovanje Kruševac,  „Jugoprevoz Kruševac“ A.D., JP „Poslovni centar“, Gradske uprave i  pomoćnik gradonačelnice za ekologiju i održivi razvoj.

Nakon  obrade komentara, u narednom periodu radiće se na izradi akcionog plana  i predloga mera za unapređenje javnog prevoza putnika u Kruševcu.  Očekuje se da dokument Studije javnog prevoza putnika bude završen do  kraja juna.

Kompletnu prezentaciju možete pogledati ovde.