Vesti

Završena onlajn radionica na temu podrške roditeljstvu

Trodnevna onlajn radionica u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština na kojoj su predstavljeni nalazi istraživanja i planirane podrške za unapređenje podsticajnog roditeljstva i ranog razvoja dece u pet pilot gradova i opština, realizovana je 20, 21. i 27. septembra 2021. godine.

Na radionici su osim predstavnika Ministarstva zdravlja, UNICEFa, Filozofskog fakulteta i centra Harmonija, prisustvovali članovi radnih tela za podršku podsticajnom roditeljstvu I ranom razvoju dece iz Novog Sada, Bora, Kragujevca, Vranja I Novog Pazara sa kojima se radilo na programiranju predloženih mera podrške roditeljstvu u njihovim lokalnim zajednicama za 2022. god.

Projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditelјstvu“ koji zajedno sprovode UNICEF, SKGO, Konzorcijum institucija i organizacija koji čine Gradski zavod za javno zdravlјe Beograd, Republički institut za socijalnu zaštitu, Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima kao i institute za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO.