Vesti

Završena dvodnevna radionica o uspostavljanju elektronskih usluga

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) je realizovala dvodnevnu radionicu na temu „Razmena iskustava u uspostavljanju elektronskih usluga na lokalniom nivou“. Radionica je održana 09. i 10. decembara 2021. godine u Beogradu, na kojoj je učestvovalo 28 predstavnika iz 17 JLS. 

Tokom ovog dvodnevnog skupa, učesnici su imali priliku da razmene svoja iskustava vezano za ispunjenost preduslova za uspostavljanje e-usluga, odnosno uspostavljanje normativnog i institucionalnog okvira, obezbeđenje tehničkih i stručnih kapaciteta, kao i aktivnu promociju e-uprave i e-usluga u široj lokalnoj zajednici radi podizanja nivoa svesti i razumevanja od strane potencijalnih korisnika e-usluga. Tokom drugog dela radionice, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa postojećim elektronskim uslugama objavljenim na portalu e-Uprava, kao i da rade na konkretnim primerima uspostavljanja e-usluga.

Ova aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ koji podržava Vlada Švajcarske. Projekat sprovodi SKGO u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).