Vesti

Sastanak Mreže eko-poverenika SKGO

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje 19. sastanak Mreže eko-poverenika SKGO, koji će biti održan u četvrtak, 28. marta 2024. godine, u Beogradu (Hotel M, Bulevar oslobođenja 56a), sa početkom u 12.00 časova. 

Sastanak se održava u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR).

Cilj sastanka Mreže je upoznavanje jedinica lokalne samouprave sa prioritetima Ministarstva zaštite životne sredine u oblasti upravljanja otpadom, kao i razmena iskustva i primera dobre prakse u ovoj obasti na lokalnom nivou u Srbiji. Neophodno je da gradovi i opštine budu u toku svih aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom kako bi mogli da daju svoj puni doprinos u ispunjavanju obaveza, kao i da unaprede usluge koje pružaju građanima u ovoj oblasti. Takođe, sastanak će biti prilika i da predstavnici jedinica lokalnih samouprava iznesu svoje viđenje predstojećih izazova i predloge u gorenavedenoj oblasti.

Registracija učešća može se izvršiti putem linka: https://forms.office.com/e/fDbEe3Su9z, najkasnije do utorka 26. marta 2024. godine.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Jana Pavlović, koordinatorka Mreže eko-poverenika (jana.pavlovic@skgo.org). 

Pozivno pismo Mreza eko-poverenika >>>

Dnevni red_19. Mreža eko poverenika >>>