Vesti

Konferencija o održivom kulturnom turizmu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u saradnji sa opštinama Bač, Sremski Karlovci i Irig i u partnerstvu sa još 14 međunarodnih organizacija, dobila je podršku iz EU Programa za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020 za projekat „BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”, a u cilju unapređenja i inovativnog razvoja u sferama kulturnog, istorijskog, religijskog i prirodnog nasleđa i turizma.

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike gradskih i opštinskih uprava koji se bave kulturom i turizmom da prisustvuju nacionalnoj konferenciji na temu „Održivi kulturni turizam“, koja je ujedno i finalni skup međunarodnog projekta „BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”, a koji će se održati u utorak, 18. juna 2024. godine u Kulturnoj stanici „Eđšeg“, Antona Čehova 4 u Novom Sadu, sa početkom od 11 časova u skladu sa priloženom agendom.

Neophodno je da se svi zainteresovani za uživo ili onlajn učestvovanje registruju do petka, 14. juna, putem linka: https://rb.gy/36bfr9.

Pored zaposlenih u lokalnoj samoupravi, konferenciji mogu prisustvovati i delegirani predstavnici lokalnih institucija kulture i turističkih organizacija, uz molbu da se iz tehničko-organizacionih razloga broj učesnika koji bi uživo pratio konferenciju u Novom Sadu ograniči na tri osobe po gradu, odnosno opštini. Broj predstavnika koji bi pratio konferenciju onlajn nije ograničen. Hvala unapred na razumevanju!

Tok konferencije može se pratiti na zvaničnom Youtube nalogu SKGO preko linka https://www.youtube.com/watch?v=fjQFi6Vlhgw.

Za dodatne informacije, kontakt osoba je Igor Pucarević, savetnik za kulturu u SKGO elektronskim putem na adresu igor.pucarevic@skgo.org.

AGENDА finalne konferencije BeCULTOUR - ODRZIVI KULTURNI TURIZAM - 18.06.2024.pdf