Vesti

Održan trening na temu lokalnog ekonomskog razvoja


Trening centar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), u saradnji sa Programom za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Programom podsticaja ekonomskom razvoju (MEGA), koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), organizovao je seminar iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, na temu `Organizacija kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i veštine komunikacije`.

Trodnevni seminar održan je u periodu od 6-9. februara 2007. godine  na Zlatiboru.

Naš zajednički poduhvat ne predstavlja samo primer kvalitetne saradnje između donatorskih projekata u Srbiji, već će omogućiti i da seminari pripremljeni u okviru Programa MEGA budu dostupni i opštinama koje u ovoj fazi nisu njegove učesnice. Ovaj seminar jedan je u nizu onih koji će u okviru MEGA Programa biti ponuđeni zaposlenima u kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj (LER).

Seminari su namenjeni gradovima/opštinama potpisnicama Sporazuma o saradnji u okviru MEGA Programa i prilagođeni  njihovim potrebama.

Osim seminara održanog na temu lokalnog ekonomskog razvoja, saradnici u Trening centru SKGO radili su i na izradi Strateškog plana Trening centra.