Vesti

ODRŽAN seminar `Strateško planiranje iz oblasti socijalne zaštite`


U vremenu 30. juna do 2. jula 2006. godine na Kopaoniku je održan prvi radni seminar ‘Strateško planiranje iz oblasti socijalne zaštite’, sa 60 predstavnika iz 10 pilot-opština, održan je od 30. juna do 2. jula 2006. godine na Kopaoniku. Učesnici su se upoznali sa kontekstom, ciljevima i merama Strategije za smanjenje siromaštva, Strategijom razvoja socijalne zaštite i kroz grupni rad imalai priliku da počnu sa pripremama za izradu lokalne strategije socijalne zaštite.

Dogovoren je plan rada projekta, kao i obaveze radnih grupa iz pilot-opština. Do kraja projekta (decembra 2006. godine) održaće se još dva seminara, od kojih će jedan biti posvećen pisanju projekata. Radne grupe iz pilot-opština će sakupiti podatake i započeti pisanje lokalnog strateškog plana socijalne zaštite odmah, tako da bi do početka septembra trebalo da bude gotov prvi nacrt. Sledeći seminar će se održati polovinom septembra.


Više informacija o projektu možete dobiti od Svetlane Babić, menadžera projekta Podrška lokalnom razvoju, tel. 011 3223 446, e-mail: svetlana.babic@skgo.org.