Vesti

ODRŽANA TREĆA SEDNICA ODBORA SKGO ZA URANIZAM


Treća sednica Odbora SKGO za urbanizam održana je 28. juna 2006. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština.

Sednici su, osim članova Odbora, prisustvovali i gosti - pomoćnik Ministra za kapitalne investicije, gospodin Miodrag Ralević, predstavnici GTZ kancelarije za upravljanje zemljištem i predstavnici MSP projekta iz Kraljeva.

Sednicom je predsedavao potpredsednik Odbora za urbanizam, gospodin Radislav Jelačić.

Sednica je održana prema sledećem dnevnom redu:

  1. Usvajanje zapisnika sa druge sednice Odbora
  2. Razmatranje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji
  3. Prezentacija GIS-a opštine Subotica
  4. Prezentacija sa studijske posete Nemačkoj
  5. Obrazovanje radne grupe za GIS
  6. Prezentacija aktuelnih MSP projekata

Na sednici je usvojen Zapisnik sa druge sednice Odbora za urbanizam.

Razmatran je izveštaj radne grupe za pravna pitanja, a pomoćnik Ministra za kapitalne investicije, gospodin Miodrag Ralević, članovima Odbora je dao usmena pojašnjenja pojedinih novih zakonskih rešenja. Istovremeno, on je obećao da će Odboru za urbanizam biti dostavljeni pismeni odgovori na pitanja i sugestije koja su na sednici Odbora formulisana. Gospodin Ralević je najavio održavanje Nacionalne konferecije `Ka novoj stambenoj politici Republike Srbije`, 6. i 7. jula u Centru Sava i pozvao članove Odbora da prisustvuju i uzmu aktivno učešće u radu.

Gospodin Jožef Čipa iz Subotice članovima Odbora je predstavio dosadašnje aktivnosti na izradi opštinskog GIS-a, a gospodin Predrag Martinović iz Valjeva preneo je članovima Odbora svoje utiske sa studijskog putovanja u Nemačkoj.

U okviru pete tačke dnevnog reda, obrazovana je Radna grupa za GIS, koju će činiti predstavnici 8 opština, a kojom će predsedavati gospođa Vesna Mirković iz Valjeva.

Predstavnici MSP-a iz Kraljeva članovima odbora su predstavili svoje tekuće projekte vezane za oblast prostornog planiranja i urbanizma.

Za sve dodatne informacije u vezi sednice možete se obratiti sekretaru Odbora, gospođi Klari Danilović:

Telefon: 011 3223 446
Faks: 011 3221 215
E-mail: klara.danilovic@skgo.org