Vesti

PRIVREDNI POTENCIJALI SRBIJE – LOKALNI I REGIONALNI RAZVOJ


Kompanija Mass Media International, pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i Ministarstva privrede, a u saradnji sa Paktom za stabilnost Jugoistočne Evrope i uz podršku OECD-a, Centralnoevropske inicijative (CEI) i Međunardone mreže malih i srednjih preduzeća (INSME), započela je realizaciju velikog projekta 'Privredni potencijali Srbije – lokalni i regionalni razvoj'.

Stalna konferencija gradova i opština, kao asocijacija lokalnih vlasti u Srbiji, nedavno se uključila kao jedan od partnera u realizaciji ovog projekta.

Najvažnije aktivnosti u okviru projekta u narednom periodu biće objavljivanje monografije 'Privredni potencijali Srbije 2005', u kojoj bi trebalo da budu predstavljeni svi gradovi i opštine u Srbiji i njihov privredni potencijal i Simpozijum u Sava Centru, 30. juna 2005. godine.

U okviru Projekta, posebno se ističe i Galerija privrednih potencijala, gde će opštine i gradovi imati priliku da predstave svoje potencijale i, zajedno sa domaćim privrednicima, razgovaraju sa stranim investitorima i ugovaraju realizaciju potencijalnih investicija u Srbiji.

Jedan od resornih odbora SKGO bavi se pitanjima lokalnog ekonomskog razvoja. U narednom periodu planira se intenziviranje rada Odbora jer pitanja lokalnog i regionalnog privrednog razvoja postaju sve aktuelnija za naše članove, te nam je namera da im u tom smislu pružimo što više informacija i podrške.

U tom smislu, Stalna konferencija gradova i opština toplo preporučuje svim svojim članovima da uzmu učešće u realizaciji Projekta, a pre svega dostave tražene podatke za pomenutu monografiju i predstave potencijale Vaše opštine na Simpozijumu, 30. juna 2005. godine.

Za sve informacije, opštine i gradovi se mogu obratiti gospodinu Darku Ivanoviću iz Mass Media International:

Gandijeva 115A/7, 11070 Novi Beograd
Tel./faks 011 318 68 44
Tel. 011 152 820
office@potentialsofserbia.com
www.potentialsofserbia.com