Vesti

Stav SKGO o besplatnoj legalizaciji

SKGO za besplatnu legalizaciju objekata socijalno ugroženih građana i objekata za koje nije planirana izgradnja infrastrukture, ali ne i vila na Dedinju

SKGO podržava ideju da se socijalno ugroženim građanima omogući besplatna legalizacija, tako što bi plaćanje naknade za uređenje zemljišta na sebe preuzelo Ministarstvo ili same lokalne samouprave,kao vid mera proširenih prava iz oblasti socijalne zašitete. Naknade za uređenje zemljišta mogli bi da budu oslobođeni i objekti na prostorima na kojima se ne planira izgradnja infrastrukture. 

Podsećamo, međutim, da se u bespravne objekte ubrajaju i luksuzni stambeni objekti, uključujući i vile na Dedinju, kao i objekti namenjeni za prodaju na tržištu, pa bi oslobađanje ovakvih objekta naknade za uređenje zemljišta značilo «stavljanje novca u džep»  investitorima,koji bi tako ostvarivali ekstra profite na teret ostalih građana.

Stalna konferencija gradova i opština takođe podržava ideju i najavu ministra Dulića, prema kojoj je u planu održavanje sastanka sa predsednicima opština i gradonačelnicima. Održavanje ovog sastanka u januaru, kako je najavljeno, svakako će doprineti iznalaženju najboljeg mogućeg rešenja prema kojem će proces legalizacije biti uspešno dovršen.

Preuzmite saopštenje za javnost >>>