Vesti

Šesta sednica Odbora SKGO za komunalne delatnosti

U okviru 8. međunarodnog sajma komunalne opreme "KOMDEL EKSPO", 5. juna 2009. godine održana je Šesta sednica Odbora SKGO za komunalne delatnosti. Sednicom je predsedavao Veselin Veličkov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

Sednici su prisustvovali i predstavnici GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave", Zigfrid Brenke, vođa projekta, Aleksandar Krstić, koordinator projekta i Aljoša Dragaš, koordinator projekta. U radu sednice učestvovali su i Branimir Ljumović iz PKS i Lazar Krnjeta iz PU Komdel. Ispred Stalne konferencije na sednici su bili prisutni Miodrag Gluščević, sekretar Odbora i Maja Stojanović, stručni saradnik za komunalne poslove i lokalnu infrastrukturu.

Prisutnim članovima Odbora predstavnici GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave" predstavili su osnovne ciljeve i indikatore Projekta, posebno ističući zaključke Radne grupe za komunalni otpad i Radne grupe za vode, koji su usvojeni na GTZ radionici, održanoj 25. maja 2009. godine, u cilju planiranja održive opštinske infrastrukture.

Nakon toga, Maja Stojanović, stručni saradnik za komunalne poslove i lokalnu infrastrukturu je prisutnima najavila da će 17. i 18. juna 2009. godine, u Beogradu biti održan Seminar o upravljanju otpadom, u organizaciji Stalne konferencija gradova i opština, a uz podršku Odeljenja za saradnju i kulturu Francuske ambasade.

Na kraju, prisutni članovi Odbora i gosti imali su priliku da obiđu sajam i upoznaju se sa najnovijim tehnologijama i inovativnim rešenjima na polju komunalnih delatnosti.