Vesti

Konferencija „Politike decentralizacije kulture u Srbiji“ u Užicu

Konferencija „Politike decentralizacije kulture u Srbiji“, biće održana 24. aprila 2024. godine u Velikoj sali Gradske kuće u Užicu sa početkom u 10 časova. U saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i Gradskom upravom grada Užica, ovu konferenciju organizuje Desk Kreativna Evropa pri Ministarstvu kulture Republike Srbije.

Cilj ove jednodnevne konferencije je da kroz prezentaciju inovativnih domaćih i evropskih programa, kulturnih politika i primera dobre prakse promoviše mogućnosti za razvoj lokalnih kulturnih politika i decentralizaciju kulture u Srbiji. U okviru tri sesije biće predstavljena tri programa za finansiranje projekata uprava za kulturu u gradovima i opštinama Srbije. Takođe, predstavnici lokalnih samouprava, institucija i organizacija iz više od 10 gradova i opština Srbije podeliće iskustva uspešne realizacije svojih projekata koji promovišu mogućnosti za ujednačen razvoj i decentralizaciju kulture u Srbiji, kao i dostupnost kvalitetnih i raznovrsnih kulturnih sadržaja i izraza svim građanima i građankama.

Konferencija je namenjena predstavnicima lokalnih samouprava zaduženim za kulturu, kao i predstavnicima lokalnih institucija kulture.

Registracija učešća na seminaru vrši se najkasnije do 19. aprila, putem linka: https://rb.gy/o76xbw

Za više informacija o konferenciji, kontakt osoba je Igor Pucareviću, savetniku za kulturu SKGO (igor.pucarevic@skgo.org)

Program konferencije