Vesti

Upitnik o stanju u geosektoru

Rok za popunjavanje upitnika o stanju u geosektoru je produžen do 15. oktobra 2012. godine.

Kako nas je obavestio Republički geodetski zavod, web forma upitnika zbog tehničkih razloga nije bila dostupna za unos podataka od 25. septembra 2012. godine.

Web forma upitnika će biti ponovo dostupna za popunjavanje početkom ove sedmice na istom linku kao i ranije: http://www.geosrbija.rs/rga/upitnik/upitnik.html
Izuzetno, upitnik se može popuniti i u DOC formatu (dokument je u prilogu) i dostaviti na email nigp.saradnja@rgz.gov.rs 

Podsećamo vas da je važno da opštine i gradovi odgovore na upitnik radi sagledavanja stanja postojećih skupova prostornih podataka i potreba korisnika za geopodacima i servisima.

Molimo vas da se za dodatna pitanja u vezi upitnika obratite Republičkom geodetskom zavodu, Sektoru za informatiku i komunikacije elektronska pošta: nigp.saradnja@rgz.gov.rs , telefon: (011) 2 650 538 i (011) 715 2643

 

 

 

Republički geodetski zavod uputio je poziv ministarstvima, posebnim organizacijama, agencijama, javnim preduzećima, organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, naučno-obrazovnim ustanovama, organizacijama koje proizvode i koriste geopodatke, kao i drugim javnim službama, da u okviru svoje nadležnosti pruže doprinos uspostavljanju NIGP (Nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka).

Jedan od prvih koraka na uspostavljanju NIGP je prikupljanje upitnika o stanju u geosektoru. Poziv za popunjavanje upitnika je upućen svim lokalnim samoupravama, kao važnim subjektima NIGP, preko Stalne konferencije gradova i opština.

Imajući u vidu važnost prostornih podataka koje jedinice lokalne samouprave proizvode i koriste u svom svakodnevnom radu, smatramo da je izuzetno važno da svi gradovi i opštine odgovore na ovaj upitnik i time doprinesu stvaranju odgovarajućeg okvira za bolju razmenu podataka između državnih organa i institucija u budćnosti, u skladu sa međunarodnim standardima.

Za dodatna obaveštenja možete se obratiti Klari Danilović, sekretarki Odbora za urbanizam i stanovanje SKGO, telefonom (011/3223-446, 064/870-3310) ili elektronskom poštom na adresu klara.danilovic@skgo.org.


Uputstvo za popunjavanje upitnika >>>
Upitnik o stanju u sektoru >>>
Pismo RGZ >>>