Vesti

Konferencija „Finansiranje infrastrukture na lokalnom nivou – mogućnosti i izazovi“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa EXCHANGE 3, koji finansira Evropska unija, podržava unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava u procesu uvođenja standarda i približavanja Evropskoj uniji. S tim u vezi, u prethodnom periodu ostvareni su značajni rezultati u oblasti razvoja i finansiranja opštinske infrastrukture kroz razvoj SLAP informacionog sistema infrastrukturnih projekata i podrške emisije prvih municipalnih obveznica u Srbiji.

U cilju predstavljanja ostvarenih rezultata i planiranja dalje podrške u oblasti finansiranja komunalne infrastrukture, Stalna konferencija gradova i opština Vas poziva da učestvujete na Nacionalnoj konferenciji pod nazivom „Finansiranje infrastrukture na lokalnom nivou - mogućnosti i izazovi". Konferencija će biti organizovana 16. oktobra 2012. godine u Sava Centru (Sala 3/0), sa početkom u 11:00 časova.

Konferencija je pre svega namenjena gradonačelnicima i predsednicima opština, kao donosiocima odluka u ovoj oblasti, rukovodiocima budžeta i finansija, lokalnim službenicima zaduženim za infrastrukturu i pripremu projekata, ali i drugim zainteresovanim licima. Učesnici će ovom prilikom imati mogućnost i da čuju stavove i planove resornih ministarstava za naredni period - Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i Ministarstva finansija i privrede.

 Dnevni red skupa >>>