Vesti

Radionica “Kako do efikasnijeg sistema održavanja zgrada u etažnoj svojini”

Stalna konferencija gradova i opština, uz podršku Skupštine grada Beograda, organizuje radionicu "Kako do efikasnijeg sistema održavanja zgrada u etažnoj svojini" koja će biti održana u petak, 26. oktobra 2012. godine, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Skupštine grada Beograda (Trg Nikole Pašića 6, sala 9 u prizemlju).

Predstavnici sekretarijata za komunalne i stambene poslove, sekretarijata za inspekcijske poslove, predstavnici odgovarajućih odeljenja i službi u gradskim opštinama, pozvani su da prisustvuju ovoj radionici.

Stalna konferencija gradova i opština pokrenula je nedavno niz aktivnosti u cilju iniciranja reforme u oblasti upravljanja i održavanja stambenih zgrada, imajući u vidu značaj ove teme za lokalnu samoupravu. Kao rezultat ovih aktivnosti u pripremi je platforma za reformu oblasti održavanja zgrada u etažnoj svojini, koja će biti ponudjena resornim ministarstvima na razmatranje i usvajanje. 

Cilj radionice je sagledavanje postojećih problema u održavanju stambenih zgrada, kao i prikupljanje komentara i sugestija na predloženi koncept reforme. Budući da se na teritoriji grada Beograda nalazi značajna većina od ukupnog broja stambenih zgrada u etažnoj svojini, grad Beograd prepoznao je značaj ove teme i aktivno se uključuje u pripremu pomenute platforme. Iskustva u radu nadležnih sekretarijata i službi doprineće sagledavanju svih aspekata primene propisa koji uređuju ovu oblast i postizanju najšireg konsenzusa oko ciljeva neophodne reforme.

Molimo vas da potvrdite učešće predstavnika vašeg sekretarijata/odeljenja, najkasnije do 24.10.2012. godine, Klari Danilović, sekretarki Odbora za urbanizam i stanovanje SKGO, na telefon 3223-446 ili mejl klara.danilovic@skgo.org