Vesti

Drugi sastanak Radne grupe SKGO za evropske integracije

Drugi sastanak i radionica Radne grupe SKGO za evropske integracije održan je u periodu 19-20. oktobar 2012. godine, u Vrnjačkoj Banji. Rad Radne grupe se odvija kao aktivnost u Programu „Podrška lokalnoj samoupravi u Srbiji u procesu evropskih integracija" koji SKGO implementira sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona, a finansira Kraljevina Švedska.

Radna grupa u sastavu: Radiša Milošević, predsednik opštine Batočina, Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari Grad, Zoran Todosijević, načelnik gradske uprave za budžet i finansije - Grad Čačak, Slađana Jevremović, savetnik predsednika opštine za energetsku efikasnost - Opština Varvarin, zajedno sa ekspertom Vladimirom Pavlovićem, šeficom Službe SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju Aleksandrom Milić i pravnom savetnicom na projektu Jelenom Arsić, fokusirala se na dalju izradu Polaznih osnova Okvirnog dokumenta o uticaju evropskih integracija na lokalnu samoupravu. Radna grupa je raspravljala o preporukama koje su u okviru Polaznih osnova predložili švedski eksperti. Komentari i sugestije Radne grupe će biti integrisani u Polazne osnove Okvirnog dokumenta, koji će biti predmet rasprave na Ekspertskom okruglom stolu koji se održava krajem oktobra.

Za više informacija o radu Radne grupe za evropske integracije, možete kontaktirati Aleksandru Milić, šeficu Službe SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju (aleksandra.milic@skgo.org).