Vesti

Ambasador Dežer u poseti Bujanovcu i Vranju

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Vensan Dežer boravio je 24. i 25. oktobra u Bujanovcu i Vranju, a u sklopu posete obišao je i Exchange 3 projekte koji su realizovani u ove dve lokalne samouprave na jugu Srbije.

Tokom posete opštini Bujanovac ambasador Dežer je, sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem i generalnim sekretarom SKGO Đorđem Staničićem, posetio novoformirani GIS centar. Zaposleni u GIS centru predstavili su mogućnosti koje je opština Bujanovac dobila pokretanjem ovog servisa za građane i potencijalne investitore. Projekat „Stvaranje preduslova za efikasno prostorno planiranje kroz uspostavljanje geografskog informacionog sistema (GIS)" opština Bujanovac je sprovela u saradnji sa opštinom Odense iz Danske u okviru programa Exchange 3.

Drugog dana boravka u ovom delu Srbije šef Delegacije EU sastao se sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem, a u sklopu posete predstavljen je Exchange 3 gradski projekat "E-uprava.vranje.rs - Dostizanje standarda informatičkog društva", koji je građanima i privrednicima iz Vranja omogućio lakši uvid u status zahteva i brže realizovanje prava građana, kao i ohrabrivanje građana da uzmu učešće u radu lokalnih vlasti. Grad Vranje je realizovao ovaj projekat u saradnji sa opštinom Trikala iz Grčke.