Vesti

Konferencija „Lokalna politika i sport“

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine organizuje 6. decembra 2012. godine konferenciju „Lokalna politika i sport". Skup će biti održan u Sava Centru, sa početkom u 12 časova a organizaciju konferencije podržao je projekat "Institucionalna podrška SKGO" koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) a sprovodi SKGO.


Ministarstvo omladine i sporta je u procesu donošenja Strategije sporta iz koje se izdvajaju tri prioriteta: podrška sportu dece i omladine, razvoj i održavanje sportske infrastrukture i vrhunski sport. Stalna konferencija gradova i opština kroz svoj strateški dokument „Osnovnu platformu za unapređenje lokalne samouprave", predviđa potrebu strateškog razvoja sporta na lokalnom nivou, razvoju partnerstava, uspostavljanju baza podataka vezanih za granske saveze, sportske objekte i aktivnosti, strateški vođeno finansiranje sporta na lokalnom nivou i dostupnosti sporta kao javne usluge, pre svega deci i omladini.

Na skup su pored predstavnika gradova i opština, pozvani i predstavnici Olimpijskog komiteta, Sportskog Saveza Srbije, Košarškog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Srbije i istaknuti sportisti. Na konferenciji će po prvi put biti otvorena tema, koja bi kroz dijalog trebalo da postavi prve zadatke u ostvarivanju zajedničkih ciljeva vezanih za razvoj sporta na lokalnom nivou.

Zbog ograničenog broja mesta predviđeno je učešće jednog predstavnika po lokalnoj samoupravi. 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospođi Jasmini Tanasić, sekretarki Odbora SKGO za društvene delatnosti telefonom na broj 011/3223-446, ili putem elektronske pošte na jasmina.tanasic@skgo.org .

Dnevni red >>>
 
Spisak učesnika konferencije >>>