Vesti

Republika Srbija pristupila programu Evropa za građane i građanke

Kancelarija za civilno društvo Republike Srbije potpisala je 9. novembra 2012.godine, u Briselu Memorandum o saglasnosti između Evropske unije i Republike Srbije o pristupanju programu Evropa za građane i građanke.

Evropa za građane i građanke je program EU sa ciljem približavanja Evrope njenim građanima i omogućavanja da oni aktivno učestvuju u njenoj izgradnji. Na ovaj način, građani dobijaju mogućnost da budu uključeni u aktivnosti međunacionalne razmene i saradnje doprinoseći razvoju osećaja pripadnosti zajedničkim evropskim idealima i unapređujući proces evropskih integracija.

Lokalne samouprave mogu konkurisati za sredstva ovog programa. Kancelarija za civilno društvo Republike Srbije je tačka kontakta za ovaj program u Republici Srbiji.

Za više informacija, možete kontaktirati Kancelariju za civilno društvo Republike Srbije: http://civilnodrustvo.gov.rs/vesti/srbija-pristupila-programu-evropa-za-gradjane-i-gradjanke/

Više informacija o Programu Evropa za građane i građanke možete naći na sledećoj adresi http://eacea.ec.europa.eu/citizenship/index_en.php"

 Opis programa >>>