Vesti

Informacije o lokalnim projektima koji su finansirani ili kofinansirani iz republičkog budžeta

Na sednici Predsedništva SKGO koja je održana 20. novembra 2012. na kojoj je prisustvovao i Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, članovi Predsedništva SKGO ukazali su ministru finansija na probleme sa kojima se lokalne vlasti suočavaju zbog neizmirenja obaveza finansiranja ili kofinansiranja lokalnih projekata, koje su ranije preuzete od strane različitih republičkih institucija.

Imajući u vidu da SKGO želi dalje da nastavi dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa ovim pitanjima, upućujemo molbu članicama SKGO da nam dostave informacije oko ispunjenja ugovornih obaveza za lokalne projekte za koje je planirano da budu finansirani ili kofinansirani iz republičkog budžeta i za koje je lokalna samouprava potpisala ugovore sa republičkim institucijama tokom 2011. i 2012. godine (kroz programe različitih fondova, direkcija, uprava ili drugih republičkih organa - npr. ugovori potpisani po konkursima nekadašnjeg Fonda za zaštitu životne sredine, obaveze Direkcije za vode, ugovori po osnovu programa za unapređenje građevinarstva, i drugo). Napominjemo da su nam potrebne informacije samo za ugovorene projekte kod kojih postoje teškoće u ispunjavanju preuzetih obaveza od strane republičkih institucija. 

SKGO će ove podatke koristiti da kao udruženje lokalnih vlasti pomogne svojim članicama u rešavanju ovih problema i da u ime svojih članica nastavi da apeluje na nadležne institucije, da se reše problemi koji eventualno postoje i da se izmire sve ugovorene obaveze za lokalne projekte.

Za potrebe prikupljanja informacija u na dnu teksta je tabela za dostavljanje podataka o ugovorima. Molimo Vas da popunjenu tabelu pošaljete u najkraćem roku, a najkasnije do petka 30. 11. 2012. godine na elektronsku adresu nedeljko.curic@skgo.org ili na faks 011 3221 215.

Za sve informacije možete se obratiti Nedeljku Ćuriću, kontakt osobi u SKGO na telefone 011 3223 446 i 064 870 33 50 ili na elektronsku adresu nedeljko.curic@skgo.org.

Tabela za popunjavanje podataka o stanju ugovorenih projekata finansiranih ili kofinansiranih iz budžeta Republike Srbije u 2011. i 2012. godini >>>