Vesti

Završna konferencija projekta “Podsticaj antikorupcijskim merama u Srbiji”

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije, uz podršku i saradnju Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizuje završnu konferenciju projekta "Podsticaj antikorupcijskim merama u Srbiji", koja se održava u sredu, 5. decembra 2012. godine, sa početkom u 11.00 časova u hotelu Zira, Ruzveltova 35, Beograd. Projekat ima za cilj da podrži Srbiju u ostvarivanju neophodnih standarda i smanjenja nivoa korupcije, kao što se zahteva prema Konvenciji Ujedinjenih nacija protiv korupcije i propisima EU.

Konferencija će predstavljati priliku za razmenu mišljenja i iskustava predstavnika gradova i opština o ulozi lokalnog nivoa vlasti u procesu podsticaja antikorupcijskim merama, o svrsi izrade Građanske povelje u kontekstu jačanja demokratije i vladavine prava, kao i uvođenja Građanske povelje u sistem lokalne uprave, kao jednog od mehanizma garancije usluga koje opština/grad pruža građanima. Na konferenciji će biti predstavljeni i ostali rezultati projekta.

Prisutnim predstavncima lokalne samouprave biće predstavljena Građanska povelja pet pilot gradova i opština, dokument koji na lako razumljiv način oslikava posvećenost lokalne samouprave prema građaninu, u pogledu ne samo kvaliteta usluga koje građanin može da očekuje, nego i kao etički stav za građenje poverenja između građanina i lokalne samouprave, i još jedno efikasno sredstvo u borbi protiv korupcije.

Za potvrdu učešća i dobijanje dodatnih informacija možete se obratiti Maji Stojanović, menadžerki projekta putem telefona 011/3223-446 elektronskim putem na adresu maja.stojanovic@skgo.org ili putem faksa na broj 011/3221-215.

Okvirni dnevni red >>>
 
 Prijavni formular >>>