Vesti

Prvi sastanak Mreže načelnika lokalnih uprava

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuje Prvi sastanak Mreže načelnika uprava gradova i opština i uprava gradskih opština. Podršku pokretanju Mreže pružila je Kraljevina Švedske u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija", koji SKGO sprovodi u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih i regionalnih vlasti (SALAR).

Sastanak Mreže načelnika uprava zakazan je za utorak, 4. decembar 2012.godine, u Hotelu „M" (Bulevar Oslobođenja 56a, Beograd), sa početkom u 11 časova.

Cilj formiranja Mreže je kreiranje novih kanala komunikacije između vodećih stručnjaka u JLS, razmena iskustava u oblastima rukovođenja upravom i primene propisa, kao i definisanje predloga prema organima SKGO za reformu i unapređenje propisa koji uređuju pitanja lokalne samouprave i rad lokalne uprave. Smatramo da će ovaj vid umrežavanja doprineti i razvoju kapaciteta SKGO za praćenje i razvoj pravnog i institucionalnog okvira lokalne samouprave.

Zbog ograničenog broja mesta, predviđeno je učešće jednog predstavnika po lokalnoj samoupravi.

Rok za prijavu je do petka, 30. novembra 2012. godine.
 

Za prijavu učešća i dobijanje dodatnih informacija možete se obratiti Marku Tomaševiću, sekretaru Odbora SKGO za system loklane samouprave putem telefona 011 3223 446 ili elektronskom poštom: marko.tomasevic@skgo.org.

 Nact metodologije rada mreže načelnika >>>
 Program rada >>>