Vesti

Forum „Energetski svesni i efikasni“ u Beogradu 4. decembra

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije, uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija, organizuje četvrti regionalni forum pod nazivom „Energetski svesni i efikasni" koji će biti održan 4. decembra 2012. godine u Beogradu, u zgradi Skupštine opštine Novi Beograd (Bulevar Mihajla Pupina 167, sala br. 3), sa početkom u 13 časova.

Beogradski forum otvoriće Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, Vilijam Infante, stalni koordinator UN u Srbiji i Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština. Tokom foruma biće obavljeno i svečano potpisivanje Povelje gradova i opština o energetskoj efikasnosti, čime će lokalne samouprave potpisnice iskazati posvećenost načelima racionalnog gazdovanja energijom.

S obzirom na činjenicu da opštine i gradovi imaju veoma značajnu i višestruku ulogu u energetskom sektoru čije potencijale ne koriste u potpunosti, forumi su prevashodno namenjeni gradonačelnicima i predsednicima opština, odnosno članovima veća koji u svom delokrugu rada imaju i pitanja u vezi sa energetikom i zaštitom životne sredine. Ovi regionalni skupovi imaju za cilj promovisanje koncepta racionalnog i efikasnog gazdovanja energijom na lokalnom nivou, odnosno podizanja svesti o energetskoj efikasnosti donosilaca odluka u jedinicama lokalne samouprave.

Realizaciju foruma „Energetski svesni i efikasni" podržava Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta „Podizanje svesti o energetskoj efikasnosti kod donosilaca odluka na lokalnom nivou u Srbiji", a zajednički organizuju Stalna konferencija gradova i opština i Beogradska otvorena škola (BOŠ). Ovo je četvrti regionalni forum, prethodno su organizovani skupovi u Kragujevcu, Subotici i Nišu.

Dnevni red >>>